E-bokkatalog

Oversikt over e-bøker gitt ut av nifs-medlemmer med link for bestilling

Sistemann stenger porten

«Sistemann stenger porten» ser verden gjennom utviklingssjef Tore Hallviks øyne, i den tidlige fasen av internett, før nettet ble allemannseie og før vi lærte at deling av private data er farlig. Intriger, sabotasje og maktspill kolliderer med innside handel, datamisbruk og børsmanipulasjon. Boken følger Tore Hallvik og hans problemer med å imøtekomme salgsavdelingens overdrevne løfter, mestre utviklernes misnøye og sjefens forventninger til rask profitt. Kan Tore finne balansegangen mellom jobb og privatliv, eller blir forholdet til forloveden ødelagt? Bokens handling foregår i Oslo i 2001, men det kunne like gjerne vært i dag. Du blir dratt inn i et spill, et råttent spill som varer helt til siste side er lest.

Pris: kr. 175,-

bestilles her: www.datakrim.com

https://www.datakrim.no

Den russiske Bjørnen våkner

Butikkeier Jarl Eggen har stadig innbrudd i lageret sitt. Det viser seg at ranerne kommer fra Russland., like over grensen som går gjennom Svanevatn.Det russiske forsvaret oppdager dette, og blir oppfordret av mafiaen til å utnytte dette til egen vinning ved å gå inn i Kirkenes for å sikre egne interesser som allerede er etablert der. Mafiaen har selvfølgelig sine egne interesser å sikre. Forsvaret går delvis med på dette og det utvikler seg til mer enn både forsvaret og mafiaen hadde tenkt seg. Jarl Eggen blir infiltrert i dette og får en sentral rolle i å få russerne ut av landet igjen. 

Pris: kr. 150,- http://www.byggkom.com

Vokterne

Danmark 1905. Det er en fin sommerdag i hagen til Oberst Preben Elkjær i København idet han får et brev i hånden levert fra forsvarsdepartementet med beskjed om å straks reise til Petrograd i Russland. Tsar Nikolai er urolig. Det rapporteres om opptøyer og uroligheter og det hviskes om en mulig revolusjon i landet.

Pris: 229,- https://www.tanum.no/_vokterne-svein-gudbrandsen-9788230021637

Bilde av Bokomslag Vokterne

Luula

 I denne romanen blandes fantasi og egyptisk mytologi på en sjarmenende måte. Vedsiden av overraskende forklaringer om hvordan ei av de største verdenskulturene ble til, finner du tanker om liv og død og betydningen av familie og samhold.Skrivestilen er lett og flytende og leder deg inn i tankeverden til hovedkarakteren Luula. Hyggelig og underholdende lesestoff.

E-bok: Pris 298,- https://ebok.no/ebok/luula_kirsten-tellugen-ree/

Barnebokserie om Jonas, du finner omtalen for hver enkelt bok blant barnebøkene i bokkatalogen for papirbøkene.

http://Havfrua.com

Vinterspire

er en roman om to ulike personer som forelsker seg på hver sin måte, om dilemmaer og hemmeligheter, men dypest sett handler den om lengsel etter nærhet, tvil om å være god nok og verd å bli elsket.    

Thea jobber nesten døgnet rundt mens hun drømmer om å flytte tilbake til barndommens øy i havgapet, langt unna Oslo, jobbpress og forventninger.  Sammen med sjefens nevø blir hun dratt inn et bedrageri med forgreninger til skatteparadiset Cayman Islands. Og selv om de er tiltrukket av hverandre, er det noe Thea ikke forteller om og som truer det gryende kjærlighetsforholdet.

Pris:159,- for e-bok.

https://irenelyster.org

År 2037 – Nok er nok!
Året er 2037. Barn er kun blitt et statussymbol på lik linje med å eie mest mulige kostbare ting, og de blir bare vist fram ved helt spesielle anledninger. Barnehager har for lengst blitt byttet ut med strenge Barne- og oppveksthotell. Noe som eksperter og staten mener er til barna og foreldrenes beste. De fleste er enige i det, men ikke alle. Høstferien står for tur. I byen Borg diskuteres det høylytt mellom ekteparet Eva og Joar Gudeson om deres to barn, datteren Ann på 10 år og sønnen Ed på 13, skal få bli med dem i høstferien sammen med flere andre, til deres gode venn, direktør Grom Ro. Til slutt klarer Joar og overtale sin kone Eva, som har andre planer for ferien, som ikke inkluderer barn, om at det er et sjakktrekk å ta de med denne gangen. Dermed får deres gamle tjener og sjåfør, Herr Fransen ordre om å hente barna på Storskogen barne- og oppveksthotell og bringe dem til feriestedet. Underveis i en pause bryter den gamle tjeneren et strengt forbud i tiden. Han forteller barna om hvordan hans barndom var. Noe som gjør at høstferien kanskje får et annet utfall enn det de voksne og barna forventer. Historien fullføres i bok nr. 2, «År 2037 Fortidens nøkkel»
ISBN 978-82-692636-0-2 Pris: 129,- kr

Link til e-bokutgivelse: År 2037 Nok er nok (ebok) av Kai Edvard Rønn

År 2037 Fortidens nøkkel
Etter flere uforutsette episoder i høstferien, er Ann, Ed og to av de andre barna nå på flukt sammen med den gamle avdankede detektiven Hektor S. Holmes, som sterkt misliker utviklingen i tiden. Han har sammen med flere andre utstøtte, lovet å hjelpe barna i deres søken etter et bedre og varmere samfunn. Første skritt på veien er å nå frem til den eldre og eksentriske Aurora, som bærer på en hemmelighet. Samtidig er sterke krefter i sving for å sette en stopper for planene. Hvem som til slutt vil gå seirende ut av kampen, er uvisst. Dette fullfører duologien av den første romanen «År 2037 Nok er nok».
ISBN 978-82-692636-1-9 Pris: 129,- kr
Link til e-bokutgivelse: https://ebok.no/ebok/ar-2037-fremtidens-nokkel_kai-edvard-ronning/

Landet fylt av melk og honning, er også utgitt som e-bok i tillegg til papirutgaven. Den koster 230 kr og kan kjøpes via de fleste nettbokhandlere (Ark, Norli m.fl., og av Kolofon.

lenker:

https://www.ark.no/ https://www.norli.no/ https://www.kolofon.no/

Omtale:

Josef Gahre var 18 år da han utvandret til Chicago i 1868. Etter tre år fortsatte ferden til Sioux Falls i Dakotaterritoriet hvor han ble oppmerksom på norske nybyggere som strevde og diskriminering av minoritetsgrupper. 

Romanen handler om kjærlighet og vennskap, sorg og lengsel, og om tro og tvil.