Bokkatalog for romaner og noveller

Boka «Et liv i lys og mørke – Gåten Hans Nielsen Hauge» av Leif-Runar Forsth og Jørn Bue Olsen

Det er ikke Henrik Wergeland, men Hans Hauge, som har skapt det norske nittende århundre.
Alexander Kielland   

Haugevekkelsen var med på å danne forutsetningen for et fungerende demokrati i Norge.
Francis Sejersted

Selv om kristendommen offisielt ble innført i Norge av Olaf Tryggvason, ble den faktisk innført av Hans Nielsen Hauge.
Georg Brandes

Romanen «Et liv i lys og mørke – Gåten Hans Nielsen Hauge» er en dramatisert biografi om Hans Nielsen Hauge. Historien forteller hvordan Hauge, fra en ung, forvirret og frustrert gutt, utviklet seg til å bli en moden, reflektert mann som ville endre det norske samfunn. Han forsaket og ga avkall på mye, men vant også sine store og små seire. Hauges liv var preget av grublinger og avklaringer, seire og tap, fiender og venner, kjærlighet og hat.

Hauges mål var å frigjøre den vanlige kvinne og mann fra religiøs og politisk undertrykkelse og gi dem et trygt og lykkelig liv fri fra sult og nød. Regjeringen ble Hauges farligste fiende. Historien følger Hauges indre utvikling og viser hvordan denne slo ut i norgeshistoriens største vekkelsesbevegelse som ble kombinert med utvikling av handel og industri. Hauge ble Norges største vekkelsespredikant og også landets første store industrigründer. Hauge var den første i Norge som kjempet for kvinners rettigheter. Mot sterk motstand i samtiden, lot han kvinner forkynne på like linje med menn. Kvinner ble likestilt med menn som ledere av haugianernes vennegrupper og som bedriftsledere.

Fortellingen følger lojalt Hauge i handlinger, tanker og tale slik dette kommer fram i hans bøker og brev. Hauge ble drevet av kjærlighet til Gud og kjærlighet til mennesker. For ham var den beste måten å tjene Gud på, å hjelpe mennesker.

«Våre handlinger skal lyse» var Hauges motto.

254 sider. Kr. 390,- Boka kan kjøpes i alle bokhandlere.

Dovres utvalgte er en kontrafaktisk roman som beskriver hvordan Norge hadde sett ut hvis andre verdenskrig hadde hatt et annet utfall:

En helt spesiell godbit for historieinteresserte er den kontrafaktiske romanen Dovres utvalgte. Her spinnes handlingstråden ut fra om hvordan Norge hadde sett ut hvis 2. verdenskrig hadde hatt et annet utfall.

Mot slutten av krigen sendte nazisympatisøren Henrik Herland et brev til Vidkun Quisling. Der foreslo han å gjøre Geilo til et senter for de «brystsyke» i Norge, dvs de som var plaget av tuberkolose, astma, bronkitt og åndenød.

Av egenerfaring mente han den krystallklare champagneluften kunne gjøre underverker mot disse sykdommene. Derfor foreslo han at det skulle det bygges sanatorier, hvilehjem og sykehus i stor stil på Geilo.  Han mente også arbeidsplasser og boliger for de brystsyke burde være på sin plass.

Hva om krigslykken hadde snudd og seierherrene hadde døpt om datidens Gjeilo til Kvislingstadt?

Vi følger Martin, født i Kvislingstadt i 1972, gjennom oppveksten i et nasjonalsosialistisk Norge, en del av det Tredje Riket som skulle vare i tusen år. Han er en lydig andre-generasjon nasjonalsosialist, som gjerne bruker uniform på jobben. Martin er født og oppvokst i Kvislingstadt og er en streber i nazi-hierarkiet, som de fleste av hans bekjente og familie.

Men det er noe som skurrer.

kr 295,- og bestilles på http://www.dovresutvalgte.no

http://www.dovresutvalgte.no

Satisfaction er en dramatisk fortelling om hvordan tre ulike menn håndterer vonde livserfaringer. Lukas, Wilhelm og Christian bærer på svik, løgner og avvisning fra oppveksten. Det preger både vennskapet og rollene som fedre og ektefeller. De kaver med å finne en trygg identitet i kampen mellom å innfri mannsidealer og løse egne problemer. Hvor ærlige tør de være mot seg selv, hverandre og sine nærmeste? Tør de ta tak i utfordringene?

Pris kr 329,- inkludert frakt

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er EM_S_forside.jpg
https://panterforlag.no/?fbclid=IwAR3hEfw8A2g7SHa475hBO4MIGTAHWswa3sCCxem6IvTYWXjTyxgMkyrKo7c

Vinterspire er en roman om to ulike personer som forelsker seg på hver sin måte, om dilemmaer og hemmeligheter, men dypest sett handler den om lengsel etter nærhet, tvil om å være god nok og verd å bli elsket.    

Thea jobber nesten døgnet rundt mens hun drømmer om å flytte tilbake til barndommens øy i havgapet, langt unna Oslo, jobbpress og forventninger.  Sammen med sjefens nevø blir hun dratt inn et bedrageri med forgreninger til skatteparadiset Cayman Islands. Og selv om de er tiltrukket av hverandre, er det noe Thea ikke forteller om og som truer det gryende kjærlighetsforholdet.

Pris: 220,- ekskl. frakt for pocket. 360,- for innbundet.

https://irenelyster.org

https://irenelyster.org

De fire bøkene av Chand Svare Ghei kan betegnes som fortellingstetralogi siden de forskjellige historiene veves mer eller mindre fast sammen, men hver historie også er selvstående. De spenner over et stort tema-spekter fra krim over kjærlighet til håp.

Mørket – Håpet, Nesten som Magi, Regnbuepyttene og Idyll er en serie med forskjellige fortellinger blandet inn i hverandre, Idyll tar dette videre pakket inn i en krim. Iris er en novellesamling.

Priser og bestilling:

nesten som magi / mørket-håpet / regnbuebyttene: https://www.adlibris.com/no/sok?filter=author%3AChand%20Svare%20Ghei

idyll: https://www.amazon.com/Idyll-Norwegian-Chand-Svare-Ghei/dp/8299868165/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=chand%20svare%20ghei&qid=1626766304&sr=8-3&fbclid=IwAR27do7iIwExyO-0d_dg7Rj_wZuRp4y6iwmUF6d79aZgysodluUpGbaP69o

Luula I denne romanen blandes fantasi og egyptisk mytologi på en sjarmenende måte. Vedsiden av overraskende forklaringer om hvordan ei av de største verdenskulturene ble til, finner du tanker om liv og død og betydningen av familie og samhold.Skrivestilen er lett og flytende og leder deg inn i tankeverden til hovedkarakteren Luula. Hyggelig og underholdende lesestoff.

Pris 298,- Nkr + porto

kirsten.ree@gmail.com

Boken «Brevet» handler om et brev som forandrer livet til mottakeren:En dag får den pensjonerte sosialarbeideren Arne Nilsen brev fra et velrennomert advokarfirma i Canada som på vegne av en klient spør om han er villig til å ta DNA-test for å faslå slektskap. Arne Nilsen er skeptisk siden klienten foreløpig ikke vil oppgi hvem hen er, dessuten har han aldri hørt om slektninger i Canada. Men nysgjerrigheten er en sterk drivkraft, og henvendelsen setter i gang masse tanker og spørsmål. Testen blir omsider tatt. Det blir starten på en spennende reise i tre verdensdeler. Romanen handler om identitet og tilhørighet. Mye av handlingen foregår i et isolert, men sterkt norskdominert samfunn på kysten av British Columbia med storslått natur og tett innpå urbefolkningen.

Pris: 100,- porto

http://asvend3@online.no

Gresset på andre siden handler om livet i Norge og Amerika på 1800-tallet, hvordan menneskene levde og hvordan utvandrerne opplevde Amerika. Leif og Josef, to unge karer fra Norge, reiser fra familiene sine og over Atlanterhavet med båt i et håp om et bedre liv. Historien begynner med to tragiske dødsfall, noe som endrer noe i Josef. Istedenfor å bli fisker, som familien forventer, vil han nå finne lykken på ny jord.

Pris: 350,- kr inkl. porto

http://asvend3@online.no

Gevedi av Ingunn Brattlid er en spennende spirituell roman.Historien går over flere liv og tidsaldre. Hovedkarakterene er en sjel under utvikling, samt erkeengel Zadkiel og hans kvinnelige sidestykke Amethyst. Du blir kjent med en klarsynt yppersteprestinne i Sumeria, besøker alvenes rike og selve kraftkilden, opphavet til alt liv.

Pris: 295,- kr

https://ingunnbrattlid.com/produkt/roman-gevedi/