Bokkatalog for barne- og ungdomslitteratur

Du finner både norske og fremmedspråklige barnebøker i denne katalogen. Alle er skrevet av forfattere som gir ut sine bøker i selvforlag og er medlemmer av NorgesIndieForfatterSentrum, nifs. Deres drivkraft er idealismen ikke økonomien. Derfor finner du bøker på denne siden som er laget med stor omtanke og kjærlighet og appellerer til flere sider av barnets interesse og anlegg.

Den triste byen er en barnebok for barn mellom 6 – 10 år. Den handler om byen Neffor, hvor alle innbyggerne er triste hele tiden. De er triste fra de står opp om morgenen, til de legger seg om kvelden. Lara, en jente på 10 år er fryktelig trist på grunn av dette og bestemmer seg for å be ordføreren i byen om hjelp. Ordføreren som også er trist fordi ingen besøker byen hans lover en belønning på en million kroner til den eller de som klarer å løse problemet. Nå begynner det å strømme folk til byen og alle har sin egen løsning. Spørsmålet er bare, om det er rette løsningen. 

Prisen på boken er 349; kr.  bestilles hos: espen86lar@hotmail.com

espen86lar@hotmail.com

Fortellingene om Olle og Rafi er godt plassert i barnets fantasiverden og tar samtidig for seg små eller større hendelser barnet møter i sin virkelighet. De er egnet for kosestunder før leggetid eller tidsfordriv på for eksempel reiser. Historien og kapitlenes lenge motiverer også å nybegynnere til å lese selv. Illustrasjonene som kan fargelegges inviterer til å sette sitt personlige preg på karakterene samtidig som finmotorikken trenes. Gåter og oppdager trener hukommelsen. Dermed er de både aktivitets- og lesebøker.

Husnissen trenger hjelp: Snart er det jul og Pia synes tiden går altfor sakte. Helt uventet skjer det noe forunderig som gjør at tiden flyr avgårde. Bli med på Pias eventyr, ta fatt i tegnestiftene og sett ditt preg på Pias førjulstid

Skogens lille hemmelighet: Pia skal tilbringe sommerferien sammen med sin beste venninne Bjørg, hjemme hos Bjørgs besteforeldre på landet. De har en herlig og avslappende tid sammen fram til den dagen de glemmer seg bort og ikke holder løftet de gav bestemor.

To sider av samme sak: Bjørgs bestefar Magnus må legges inn på sykehuset for en uke. Pia og Bjørg skal holde bestemor Birgitta med selskap mens de har høstferie og hjelper til der de kan. Det ville vært ulikt Pia og Bjørg hvis de ikke hadde snublet inn i et eventyr der også nissen Olle er involvert. Men jentene møter ikke bare gamle venner; de får også nye venner, i tillegg til mye å tenke på.

Alle bøker koster 125,- fritt levert og kan bestilles via https://ingridstruemke.wordpress.com/bestill-barnebok/

Et land som heter Hjemme: Rafi, eneste beboer på den lille drageøya bak den magiske tåken, trekker seg tilbake fra verden etter at hans beste venn, en liten menneske gutt, ikke dukket opp noe mer. Egentlig fast bestemt på å aldri mer vende tilbake til verden, våkner han av sult en dag og må forlate hulen sin for å finne mat. Da oppdager han noe som leder til nye eventyr og venner.

Et nytt land som heter Hjemme: Den snille dragen Rafi vil egentlig bare besøke sin venninne Namira i landsbyen sin. Men det hadde vært ulikt ham hvis han ikke hadde møtt en ny venn som trenger hans hjelp. Følg med på historien om Aylan, gutten som må flykte fra sitt hjem og hva han og Rafi opplever sammen. Historien inviterer til spørsmål og dialog. Oppgavene stimulerer til egenaktivitet og trener finmotorikk og hukommelsen.

Alle bøker koster 125,- fritt levert og kan bestilles via https://ingridstruemke.wordpress.com/bestill-barnebok/

Pipp og Popp på eventyr 

Pipp og Popp er to skogmus som egentlig er veldig gode venner, men så skjer mange rare ting som setter vennskapet på prøve. Mens de opplever sine eventyr synger de i vei og barnet kan synge sammen med dem. Boken inneholder tekst og noter med besifring. Dessuten er sangene og singback lagt inn på SoundCloud med QR-kode som følger med boka.

Pris: kr. 249,00 + 69,- frakt

https://www.facebook.com/eva.s.nilsen

Stoneshams hemmeligheter 

Stonehams hemmeligheter er en spennende bok for eldre barn. Handlingen foregår i et gammelt slott i England i to tidsepoker, 2011 og 1895. Det skjer mystiske og ubehagelige hendelser i slottet. En gutt forsvinner, og spøkelser og sorte hender dukker opp flere steder…

Pris: kr. 199,00. 69,- frakt kommer i tillegg

https://www.facebook.com/eva.s.nilsen

Det hemmelighetsfulle armbåndet av Jose van der Heijden-Kamperdijk får du kjøpt på som norsk eller nederlandsk utgave. Hovedpersonen er ei 9 år gammel nederlandsk jente. Jasmijn flytter med mammaen og pappaen sin til Norge. Underveis finner hun et nydelig perlearmbånd. Men det er noe merkelig med armbåndet. Når Jasmijn snurrer på perlene, begynner dyrene hun møter å snakke. Alle sammen sier det samme: – Gi tilbake armbåndet! Hånden vil det! Hun syns dette var mega skummelt! Hvem er Hånden? Hvem skal Jasmijn gi armbåndet til? Da hun møter Mor Åse som bor i skogen og brygger trylledrikk blir alt sakte men sikkert tydeligere…

Pris: 249,- kr + 50,- porto

Oppfølgeren er p.t. kun tilgjengelig på nederlandsk

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er 20201026_142136.jpg
http://www.jasmijnkinderboeken.nl

Espen og de hoppende dinosaurene av Elena Guttormsen er en morsom barnebok beregnet på de eldste barna i barnehagen og småtrinnet i barneskolen. Hovedpersonen Espen sliter med å sovne om kvelden, uansett hvor hardt han prøver. Det er vanskelig å komme gjennom dagen uten å gjøre masse rare ting når man er så trøtt. Hjelpen kommer fra uventet hold – Espen får en ny, morsom lekevenn, som hjelper ham med å finne løsningen på soveproblemet. 

Pris: 249,- fritt levert

helli_medhus@hotmail.com

I Elises eventyr møter du nesten 11 år gamle Elise. Når hennes bestevenninne dør av sykdom føler hun en dyp og tung sorg som aldri før. Hun vil ikke leke, har ikke matlyst og verden er grå og trist.

Så kommer dagen hun har gruet seg til. Bursdagen hennes. Den første hun skal feire uten Kristine, og hun gleder seg ikke. Likevel skal ikke dagen bli så dyster som Elise først tenkte. For i en liten robåt dukker Kristine opp, og ber Elise om å bli med på eventyr til Etterriket. Elise nøler, men ønsket om å leke med venninnen igjen er sterkere enn frykten, og før hun får tenkt seg ordentlig om er hun i en fargerik, magisk verden. 

Der møter de delfiner, ponnier, svaner og en froskeprinsesse. Henne blir de nødt til å redde, og det er ingen garantert lykkelig slutt. På flukt fra skurker og en velmenende svanedronning, renner tiden fort ut. For Elise kan ikke bli i Etterriket, og Kristine kan ikke komme hjem. Men kan hun skilles fra venninnen igjen?

Pris: 249kr + evtl porto 70,-

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er 241751737_553976885936327_8657721669733851227_n.jpg
http://www.hildervinge.no

Katten Katja er en bok serie om en søt liten kattunge som elsker å leke ute.

Bok 1:Alt Kaja vil er å leke ute, men hun blir avbrutt av merkelige lyder fra magen sin. Hun må forte seg før hun har et uhell. Vil hun rekke å komme frem til potta i tide? En morsom billedbok på rim for de minste barna I barnehagen med en hovedperson som ungene vil elske! Denne boka kommer med en lattergaranti, noe ikke alle bøker kan skilte med. Bonuspoeng hvis gutten eller jenta di får lyst til å prøve potta, akkurat som katten Kaja.

Bok 2: Katten Kaja har besøk av sin beste venn, bjørnen Børre. Alt Kaja vil er å leke, men pappaen hennes har andre planer. Kan hun komme seg gjennom en dag full av kjedelige plikter? Og hva skjer når det er den evige optimisten bjørnen Børre sin tur til å kjede seg? Dette er den andre boka i serien om Katten Kaja. Kaja har blitt litt eldre og står ovenfor nye utfordringer. I denne historien lærer hun hvordan hun kan bruke fantasien når hun må gjøre noe kjedelig.

Billedbok på rim for 0-4 åringer på norsk eller engelsk.

kr 131,- for den gule og 189,-for den blå boken inkl frakt via Adlibris

Jonas serien er skrevet av Audhild Hjellup Lønne under synonymet Mrs. Mapel. Mer info og priser om Jonas-serien finner du på: http://Havfrua.com

JONAS og skogens gåte
Historien er lagt til Savalen denne gang. Et populært vintersportssted. Moren har fått en ny
kjæreste og Jonas blir motvillig med på hyttetur. Ikke før har Jonas og familien kommet
opp, så blir de beskutt av ukjente menn. Det har vært innbrudd i skiskytternes lager og noen
skyter på turistene for å skremme dem vekk. Store områder er rasert for hyttebygging. Men
når Jonas treffer en kjent forfatter, oppdager at noen skal bygge hyttefelt på en samisk
barnegrav, da protesterer han. Han får med seg sin nye venn Nico og sammen prøver de å
stoppe galskapen. Vil de rekke det i tide?

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er unnamed-1.jpg
http://Havfrua.com

JONAS og det farlige dypet
Jonas var 4 år da han mistet pappaen sin i en ulykke. Jonas husker noe med en ubåt. En tysk
u-båt fra krigens dager, som fremdeles ligger på havets bunn. Med 68 tonn kvikksølv.
Pappaen hans var med på å finne den. Men hva var det egentlig som skjedde i Sognefjorden
den dagen for syv år siden? Jonas reiser til onkelens hytte, for å bli bedre kjent med
pappaens historie. Så oppdager han at Sognefjorden gjemmer på flere mørke hemmeligheter.
Hemmeligheter som kan ødelegge havet og drepe all fisken.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er unnamed-4.jpg
http://havfrua.com/

JONAS og det lumske løpet
Jonas og storesøsteren Ingrid reiser til Alta for å heie frem kusinen i Finnmarksløpet.
Hundrevis av hunder, tusenvis av mennesker og enda flere potesokker befinner seg på
Norges største vidde. Er egentlig hundeløp så miljøvennlig som vi tenker?
Finnmark er stor og vakker, men farene ligger på lur. Ikke bare kulden, vinden og snøen.
Noen forsøker å hindre løperne å komme i mål…

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er unnamed-3.jpg
http://havfrua.com

JONAS og det syke havet
Jonas og søsteren Ingrid bor på Tjøme. Når han og Beste finner en døende selunge i oljesøl
utenfor Færder, lover han seg selv å gjøre alt han kan for å finne synderen. Ingen skal få
grise til naturen ustraffet. Han må bare finne ut hvem som står bak. Det viser seg å ikke være
så lett.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er unnamed-2.jpg
http://havfrua.com