Forfattere

Jan er født i 1953 og gift med Solveig Langmoen Kalbakk. Har to godt voksne barn og jeg
stortrives som bestefar. Pensjonist, men er travelt opptatt med frivillig arbeid for Røde Kors, Pensjonistforbundet, Natteravn og noen til. Han debuterte med kriminalromanen «Sistemann stenger porten» sammen med Bjørn B. Kjølseth.
Han har levd et liv med datamaskiner siden 70 tallet og holder i dag kurs og support for
seniorer som får hjelp i den Digitale Hverdag.
Kanskje ikke så rart at boken vår handler om miljøet omkring programutvikling, tyveri og misbruk og salg av data, rundt tusenårsskiftet.
Boken vår finnes på www.datakrim.com (kanskje den eneste boken med egen internetside?)

Kontakt: janb@janb.no

Adele Jaunn (f.1976) er utdannet illustratør ved University of South
Australia og har tidligere skrevet og illustrert bøker for barn.
Stormlandet er hennes første diktsamling.

Kontakt: http://www.kvistenforlag.no

Inger Cecilie Stridsklev er pensjonert lege. Hun har
skrevet noen medisinskfaglige artikler, en artikkel om «Kristen
Samling», et felleskristent fellesskap hennes bestefar var med på å
stifte i årsskiftet 1940/41 siden kristne medlemmer av Nasjonal Samling
ikke lenger var velsett i de menigheter de hadde tilhørt til da. Hun
har gjort den eneste representative undersøkelse om frontkjempere. Hun
har også arrangert den hittil eneste gudstjeneste i Norge med både
luthersk, katolsk og jødisk prest.

Kontakt: icstrid@online.no

L.S. Macdonald debuterte som krimforfatter i 2021. Forfatteren er en  erfaren frilansjournalist bosatt på Romerike. Hit er også handlingen i forfatterens romandebut lagt.
Forfatteren er opptatt av å skape krimfortellinger som er fattige på blod og vold, men rike på spenning. Gjerne med et dagsaktuelt tema som bakteppe.

Kontakt: lsm@macademics.no

Espen Larsen: 

Espen er født i 1986, gift med Hanna og har fire barn fra 3 til 8 år. Han er utdannet adjunkt og jobber som kontaktlærer på ungdomsskole med fagene drama, norsk, samfunnsfag og KRLE. Lærer har han nå vært i 9 år. Espen begynte å skrive sommeren 2020, og er nå aktuell med sin første barnebok; Den triste byen. Jobber også med en større roman. Opprettet i 2021 ett eget forlag som heter Larsenbok. 

Kontakt: espen86lar@hotmail.com

Bjørn Borg Kjølseth:

Bjørn er født i 1956, er gift med Helga og har to voksne barn. Han har blant annet vært redaktør av Radio Morgenbladet, gründer av sitt eget programvareselskap, AlphaBit, utviklingssjef i Ipos (tidligere skoleavdelingen av Statens Datasentral), teknologiutsending i Tyskland for Norges Eksportråd og leder for Innovasjon Norges kontor i Tyskland. Han er i dag selvstendig programutvikler – og forfatter – og bor i Tyskland. Bjørn har puslet med skriving siden midten av 2000-tallet og har nylig utgitt boken «Sistemann stenger porten» sammen med Jan B. Sørensen. Han deler også sine erfaringer med skriveprosessen på www.skriveblogg.no og boken kan finnes på www.datakrim.com

Kontakt: bbk@alphabit.no

Brit Dyrdahl:

Brit Dyrdahl (f. 1955) er utdannet vernepleier og en av forfatterne bak boka «Når en av de nærmeste utvikler demens». Høsten 2021 kommer diktboka «Aroniadikt». Hennes engasjement for mennesker og natur skinner gjennom i mange av diktene hennes.

Kontakt: Instagram: @britdyr

Morten Brusletto

Morten Brusletto (født 1956) er freelance journalist, skribent og videoprodusent. Dovres Utvalgte er hans debutroman. Han har alltid vært fasinert av hvordan nazistene kom i posisjon til å regjere Tyskland, for deretter å gå til angrep på det meste av verden. For så å tape alt. Brusletto har lang erfaring innen PR-faget og er partner i kommunikasjonsbyrået Basicfamily AS. Han er utdannet TV-journalist fra University of Wyoming.

Kontakt: post@viddaforlag.no

Dagfinn Restad

Dagfinn Restad er født på Melbu i Vesterålen, men har siden 1990 bodd i Horten. Han er ingeniør og markedsøkonom og har jobbet som leder for flere bedrifter siden 1985. Han er 68 år.Har holdt kurs i Positiv Tenking siden 2001 og skriver nå på bok nr. 2. Bok nr. 1 ble skrevet i 1993. Sist utgitt i 2019.

Kontakt: drestad@byggkom.com

Astrid Huneide

Astrid Huneide lager diktbøker på håndlaga papir vist på gallerier. Studert filosofi og nordisk på universitetet i Tromsø og kom til siste inntak på Aschehougs forfatterskole. Der hun fikk tekstvurdering av Morken Andersen som «lett surrealistisk, frisk og original med mye vind og bevegelse.» boka Tilstede omhandler ei historie fra nær fortid som ikke lenger omtales. En personlig beretning ved siden av poesien. Hun er påvirket av Helene Cixouis, Hannah Arendt, Louise Bourgeois og Patty Smith. Og opptatt av nattspråk og insomnia drawings.

Kontakt: hovedsentralenforhoyhelasko@yahoo.no

Anders Johan Thorbjørnsen

Psykolog og forfatter, født 1950 i Oslo og har bodd i Larvik siden 1985, og dermed funnet sin by.

Kontakt: anders-tho@hotmail.com

Audhild Hjellup Lønne

Audhild Hjellup Lønne er født i Sandefjord, men bor på Tjøme utenfor Tønsberg. Hun er 59 år og er utdannet samfunnsviter med hovedfag i sosiologi og sidefag i psykologi og kriminologi. Hun har jobbet som leder i spesialisthelsetjenesten innen psykiatri, rus og barnevern i mange år og har utdannelse innen personalledelse og veiledning. De senere år har hun tatt en master i faglitterær skriving og elsker å skrive bøker. 

Kontakt: https://www.havfrua.com/jonas-bokene/

Inger Johanne Eriksen Kvelstad

Etter fjorten år som aktive medlemmer innen frikirkemenigheter fikk Inger Johanne nok og meldte seg ut av menigheten de hadde brukt all sin tid og energi på. De siste fem årene var Inger Johanne ansatt som sekretær på bibelskolen de hadde startet og fikk innsikt i mye som ikke tålte dagens lys, som misbruk av penger de hadde fått som tilskudd fra departementet for å drive bibelskole, maktovergrep og advarsler med oppkonstruerte løgner for å få dem til å gå tilbake til menigheten. Noe slikt hadde hun aldri før opplevd i sin lange yrkeskarriere. Nok var nok. Hun gikk på dagen. Etter to år gav noen henne og mannen Lukas 10-Manualen som forløste dem til en stor tjeneste i Øst Afrika. 

Kontakt: ingerjek@gmail.com

Peter Lukas

Norsk, født i Østerrike 1969. Han jobber som selvstendig kunstner siden 1989, etter hvert i hovedsak med foto og fotobøker.

Kontakt: http://lukas.no

Brit Dyrdahl

Brit Dyrdahl (f. 1955) er utdannet vernepleier og en av forfaterne bak boka «Når en av de nærmeste utvikler demens». Høsten 2021 kommer diktboka «Aroniadikt. Hennes engasjement mennesker og natur skinner gjennom i mange av diktene hennes.

Kontakt:

Jørn Bue Olsen

Jørn Bue Olsen (f. 1948) fra Larvik arbeider til daglig som rådgiver og forfatter i ledelse, prosjekt og etikk. Han er sivilingeniør og har doktorgrad fra Göteborgs Universitet – i ledelse og næringslivsetikk. Både utdanning og fritidsaktivteter har formet grunnlaget for hans forfattervirksomhet. Og ha jobbet som driftsingeniør i plastindustrien er et godt grunnlag når han diskuterer næringslivsetikk. 

Kontakt: jorn.bue@online.no

Vigdis Blindheim

Vigdis Blindheim er en pensjonert norsklærer som kom til Skien i 1998. Ho har deltatt på mange skrivekurs. Debut-boken Livsvegen finner du i katalogen, en roman blir lansert høsten 2021.

Kontakt: vigdisblindheim@icloud.com

Irene Lyster

Irene Finstad Lyster (f. 1970) er oppvokst utenfor Fredrikstad, har tre voksne barn og er bosatt i Oslo med samboer. Hun har pedagogisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo og en bred yrkesbakgrunn. Dette er hennes debutroman

Kontakt: http://irenelyster.com

Espen Mowinckel

Espen Mowinckel, født i 1953, Oslo-gutt som bor ved Majorstua. Yrkesmessig har han hatt forskjellige funksjoner innen markedsføring, reklame og salg. Sentralt i dette fagområdet er kommunikasjon, og her, som ellers i livet, handler det om at kommunikasjonen skal bygge tillit og troverdighet i relasjoner. Dette er hovedtema i romanen «Satisfaction», som er hans debutbok.

Kontakt: espen.mowinckel@hotmail.no

Synne Rønning

Synne Rønning (f. 1992) pedagog og entreprenør. Instruktør og spesialist i klassisk ridekunst og emosjonsarbeid. Studert ved Hiof Halden og grunnlegger av Hildervinge. 

Kontakt: synneronning@hotmail.com

Svein Gudbrandsen

Svein Gudbrandsen (1967) debuterer her med sin historiske krim Vokterne. Gudbrandsen er til daglig rådgiver i NAV, bosatt i Mo i Rana med samboer , hund og katt. Han har voksne barn, og trives aller best ute i skogen med kaffekjel og ro i sin nordnorske natur.

Kontakt: https://www.sveingudbrandsen.no/om-forfatteren

Kristine Hokstad-Myzyri

Kristine Hokstad-Myzyri (1982) er en barnebokforfatter fra Trondheim som skriver billedbøker til de minste på engelsk og norsk. Bøkene hennes har blitt utgitt i blant annet Norge, Storbritannia, USA og Tyskland. Hun jobber som lektor med tilleggsutdanning ved Thora Storm videregående skole i Trondheim hvor hun underviser i engelsk og norsk som andrespråk for minoritetsspråklige.

Kontakt: http://kattenkaja.no

Kai Edvard Rønning

Kai Edvard Rønning, født 1953, oppvokst i arbeiderstrøket på Tindlund i Østfold. Han har arbeidsbakgrunn fra tidl. Tune kommune, nå pensjonert livskunstner. Med øye for naturen gjennom fotolinsen og sin malingstrek, er han blitt kjent og kjært ansikt, ofte i sin kamp for miljøet og naturen, som ikke har sin egen stemme. Å skrive falt han inn i de senere år, også her viser han opp sin fantastiske fantasi og livsglede, i utrolige historier, som løper trillende lett av gårde på romansidene, med humor, livsinnsikt og et snev av alvor, ikke ukjent hans kjente sider som en livsvenn for mange.

Kontakt: kaiedvard@gmail.com

Elena Guttormsen

Elena Guttormsen (1983) debuterer med barneboka «Espen og de hoppende dinosaurene». Hun jobber til daglig som juridisk seniorrådgiver i Landbruksdirektoratet og som organistvikar ved Alta kirkelige fellesråd. Hun bor i Alta med hund, katt, samboer og fire barn, som bidro med både inspirasjon og konstruktiv kritikk til boka. 

Kontakt: helli_medhus@hotmail.com

Rolf Petter Børresen

https://www.krosseringen.com

Svein Gudbrandsen

Svein Gudbrandsen (1967) debuterer her med sin historiske krim Vokterne.
Gudbrandsen er til daglig rådgiver i NAV, bosatt i Mo i Rana med samboer , hund
og katt.
Han har voksne barn, og trives aller best ute i skogen med kaffekjel og ro i sin nordnorske natur.

Kontakt: http://sveingudbrandsen.no

Marit Clementz

Marit Clementz har i mange år utforsket kvinnehistorien og forsøkt å gå bakenfor de etablerte sannheter om kvinneskikkelser i myter, eventyr og sagn. Hun har sammen med Ingvild Forbord arrangert flere kurs, festivaler og reiser i Norden, Spania, Malta og Kreta.  Marit er i tillegg muntlig forteller.

Kontakt: maritclementz@gmail.com

Ingvild Forbord

Ingvild Forbord har i mange år utforsket kvinnehistorien og forsøkt å gå bakenfor de etablerte sannheter om kvinneskikkelser i myter, eventyr og sagn. Hun har lang fartstid i skolen og er religionshistoriker.

Kontakt: ingvildfor@gmail.com

Jose van der Heijden-Kamperdijk

José van der Heijden-Kamperdijk (1967) vokste opp i den nederlandske storbyen Groningen.  I 2007 flyttet hun med mann og datter til Norge (Vestlandet) hvor de har bodd i en landsby i 14 år. Siden hun var en liten jente har hun elsket å tegne og skrive fantasifortellinger for barn. Som voksen ønsket hun å gi ut sine egne, illustrerte barnebøker.  Hun brukte egen emigrasjon som inspirasjon til å skrive en barnebok.  Dermed ble en drøm virkelighet. 

Kontakt: http://www.jasmijnkinderboeken.nl

Kirsten Ree

Hun bor i Trondheim, født i 1957, mor til fire, bestemor til 8. Har i 24 år holdt kurs/seminarer i selvutvikling, meditasjon, under mottoet Livsmestring. Oppholdt seg mye i Egypt i årene 2006-2011, og bodde i Giza, Kairo i to år. Inspirasjon til hennes debutant-roman «Luula» er hentet fra Egypts mytologi, landets dramatiske og magiske historikk. 

Kontakt: https://ebok.no/ebok/luula_kirsten-tellugen-ree/

Leif-Runar Forsth

Forfatteren:

Leif-Runar Forsth er spesialist på kreativitet, etikk for ledere og lederfilosofi. Han har en mastergrad i filosofi med spesialområder etikk og lederskap. Forsth er også master og siv.ing. i teknisk fysikk (generell relativitetsteori) og har en dr.ing. grad i teoretisk fysikk (atom/ion fysikk). Forsth har en omfattende forfatterproduksjon. Det meste er faglige artikler og rapporter. Han har også skrevet mange fagbøker. Skjønnlitterært har han fått publisert noen noveller.

Kontakt: http://www.ipo.no
http://www.kreativtnorge.no

Frank Heimen

Forfatteren:

Født i Oslo 1961, oppvokst på Harestua, og er nå tilbake på Høybråten i Oslo.  Frank jobbet, og bodde 9 år i Haugesund fra 2000 til 2009, og har dratt med seg mye inspirasjon og motivasjon derfra til sin store hobby og livsglede: Fotografering og poesi. Kameraet er med overalt, og mobilen fungerer godt som notisbok når tankene strømmer på. Han er en fotograf som kombinerer bilder med lyriske tanker i mine bøker. By og land, fjell og strand fotograferes i naturlige farger og svart hvitt.

Utstillinger:

2013: Separatutstilling på Lindeberg, Oslo.

2019: Gran Kunstforening 

2019: Lions Høybråten

kontakt: Frank@elesco.no

Chand Svare Ghei

Forfatteren:

Chand Svare Ghei er i en inspirerende leder, strateg og teknolog med bakgrunn som en av NATOs fremste IKT ingeniører, som en av flere kreative hobbyer, leker han seg også med det skrevne ord. I sin prosa, benytter han sin brede erfaring og inspirasjon fra hele verden. Han har tjenestegjort blant annet i Afghanistan, Bosnia og Kosovo. Det er fra virkeligheten han finner inspirasjon til sine publikasjoner fordi han mener at det er i våre egne liv at de beste fortellingene skapes. Allerede i tidlig alder introduserte hans mor ham til bøkenes verden. I en alder av 13 år ga han seg på oppgaven å skrive sin første trilogi, noe som endte i knall og fall. Istedenfor benyttet han tiden f ittig til å skrive adskillige småhistorier. I 1996 ble det bråstopp da han gikk inn i førstegangstjenesten. Ikke før en vakker dag i 2004, på tur i noen av verdens mest romantiske plasser, besluttet han at barndomsdrømmen skulle fullbyrdes.

https://www.youtube.com/channel/UC1rACjpqj81DQkR8uopoFQw

http://Chasvag.com

Oversikt over bøker og priser:

https://www.adlibris.com/no/sok?filter=author%3AChand%20Svare%20Ghei

Eva Stadven Nilsen

Forfatteren:

Eva Stadven Nilsen (1958) vokste opp på Kråkstad i Nordre Follo kommune i Viken. Hun elsket å finne på historier og fortelle dem for søsken og andre barn og hun leste enormt mange bøker. Eva studerte musikk hos høyere klaverpedagog, Nicolai Dirdal på musikkonservatoriet i Oslo. Seinere ble det mer musikk, norsk og pedagogikk på Universitetet. I dag jobber hun som klaverpedagogi Bamble kulturskole og er lærer på Stathelle barneskole. Tidligere drev hun også sin egen musikkskole. Ønsket om å skrive ned sine egne historier var en drøm som etter hvert ble oppfylt. I 2015 la hun ut en fortelling digitalt som hennes siste utgivelse bygger på. Hun startet derfor Carmen Forlag, og hennes første barnebok , Stoneshams hemmeligheter ble utgitt i 2018. Den fortellingen bygger på historier hun fortalte for sine søsken da de var små. På slutten av 2020 gav hun ut sin neste bok, sangeventyret Pipp og Popp på eventyr. Her bruker Eva både skrivekunsten og musikken i kombinasjon.

https://carmenbok.com/

https://www.instagram.com

https://www.facebook.com/evastadvennilsen/?view_public_for=581604425520821

  

Ole J. Andersen 

Forfatteren:

Forfatteren, Ole J. Andersen, (1950), vokste opp på Ulefoss i Telemark, men bor i dag på Sokna i Buskerud. Han har 40 år bak seg i politietaten med allsidig tjeneste i Oslo og Ringerike, men med lederutdanning og rus- og narkotika som spesialområde. Forfatteren ledet store narkotikasaker innen Ringerike/Nordre Buskerud politidistriktet på 90-tallet, hvor det ble gjort beslag av store mengder cannabis, heroin og amfetamin/kokain. Han gikk av med særaldersgrense i etaten i 2009. Med sin erfaring fra forskjellige politidistrikt, er hans bøker basert på rus-krimhendelser inspirert av faktiske hendelser fra hans yrkesvirkelighet.

Kontakt: http://www.olejohanandersen.no

Kjell-Vidar Åhman Teig

Forfatteren:

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.
Til daglig jobber han som Creative – Art Director i reklamebyrået se.innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.
For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

Kontakt:

https://3steinertilnokken.no

Rolf Petter Børresen

Forfatteren:

Rolf Petter Børresens bøker inneholder små epistler om to gode, men nysgjerrige kameraters oppvekst på 40-50 tallet. En nysgjerrighet som enkelte ganger kunne resultere i en utilsiktet rampestrek. Dette i en tid med minimal biltrafikk. En tid hvor velmenende foreldre ennå med god samvittighet kunne be sine avkom å gå ut i gata for å leke. Noe vi også høylytt gjorde. Dette i full visshet om at de få koselige hesteekvipasjene som kom luntende dann og vann. Ikke ville trampe ned en liten lekende skrott. Men heller gå rolig og luntende utenom. En tid hvor det i nabolaget ennå fantes spennende ubebygde løkker og skogsområder.

Kontakt: https://www.krosseringen.com/

Arild Svendsen

Forfatteren:

Arild Svendsen er pensjonert sosialarbeider og bor i Eidsvåg Molde kommune. I 2017 ga han
ut romanen Brevet. Han er også representert i Skriveakademiets tre siste antologier med et romanutdrag og to små noveller.

Kontakt: http://asvend3@online.no.

Turid Evang

Forfatteren:

Turid Evang liker å stille spørsmål. Hun undrer og fabulerer over mulige fremtider. Kommer vi til å dra med oss uvaner og forestillinger, eller kommer vi til å innse at det er mulig å gå ut fra
den oppmerkede utviklingen og skape noe nytt og annerledes?
Med bakgrunn som arkitekt, billedkunstner og forfatter krysser hun grensene mellom samtidslitteratur, sci-fi og fantasy.

Kontakt: turid.evang@gmail.com

http://www.futurid.com

Ingunn Brattlid

Forfatteren:

Opptatt av det som har dypest betydning for menneskelig trivsel og helse i ledelse, grupper og relasjoner. Driver i dag eget firma. Bred bakgrunn som spesialsykepleier, healer, gruppeterapeut, master i ledelse, men har også vært forskningsmedarbeider i nasjonale prosjekter om inkluderende arbeidsliv. Har også en forhistorie som politiker og høgskolelærer i organisasjon og ledelse.

Kontakt: https://ingunnbrattlid.com/produkt/fagbok-om-ledelse/

https://ingunnbrattlid.com/produkt/roman-gevedi/

ingunnbrattlid@gmail.com

https://podcasts.apple.com/no/podcast/personlig-livsbalanse/id1548544375

Gro Ødegård

Forfatteren:

Gro er en vanlig samfunnsinteressert kvinne, født i Trondheim i 1962, og mor
til 2. Hun er utdannet regnskapsfører fra BI, og er mer matematisk enn skriftlig anlagt. Når hun har blitt forfatter, er det resultat av alvorlige, påførte hendelser fordi hun som regnskapsansvarlig utførte sin varslingsplikt.

Kontakt: https://www.facebook.com/justismordforlag

http://www.justismord-forlag.no

justismordforlag@gmail.com

Ingrid Strümke

Forfatteren:

Ingrid sitt største ønske som forfatter er å engasjere og gi nye perspektiver.

Med universitetseksamen i religionsvitenskap og økonomi belyser hun sine hovedtema likeverd og rettferdighet fra forskjellige innfallsvinkler. Hennes sterke samfunnsengasjement gjenspeiles i problemstillingens hun tar opp, enten de er rettet mot barn eller voksne.

Barnebøkene plasserer hendelsene i barnets eventyrverden. De er utformet som eventyr- og aktivitetsbøker som inviterer barnet til å ta eierskap i boken og stille spørsmål og innlede samtaler. Det andre store tema i hennes forfatterskap er mulighetene, stilling og betydning de eldre har i samfunnet. Dette tema belyser hun i bok og på bloggen.

Kontakt: http://www.ingridstruemke.com

https://www.facebook.com/inGridsside/

Kristin Dons-Wallebek

Forfatteren:

Kristin er født i 1953 og oppvokst i Larvik. Hun har bodd i Oslo, Askim og Tomter og har jobbet både i Winge, Flyspesialisten og Regjeringskvartalets Reisebyrå i Oslo og har sin utdannelse innenfor reiseliv og økonomi. Etter at hun og familien flyttet tilbake til Larvik, utdannet hun seg til sykepleier og Coach. I dag er hun selvstendig næringsdrivende og skriver bøker på heltid kombinert med å være fast verge. Debutboken BAK HVER EN DØR ble utgitt i oktober 2020.

Kontakt: http://www.owal.no

post@owal.no

https://www.forfatterkristin.com/?fbclid=IwAR2whvH-9YvEBDiYmDlskZpoY0cyJUerEmq2LWxGeQiH_nGGB2ZuQpZ8uMc


Hanne-Marte Kleven Bjordammen

Forfatteren:

Poesi og Krim

Peder M. Kleven Ovensen

Forfatteren:

Illustratør og forfatter av tegneserier